Lakbescherming op basis van PPS Technologie

PPS, Polarized Protection System, is het enige gepatenteerde lakbescherming product ter wereld dat een permanente beschermlaag aanbrengt op de originele lakafwerking. Deze technologie voorziet oppervlakken van een PTFE beschermlaag welke nauwelijks een reactie aangaat met andere stoffen, zodat de lakafwerking van het voertuig versterkt, vuil zich nauwelijks hecht en het oppervlak erg glad aanvoelt. De gebruikte electroforese techniek baseert zich op het principe dat tegengestelde polen elkaar aantrekken. De voorbehandeling opent en reinigt de poriën van de lak en laat positief geladen (kation) oppervlakte-actieve deeltjes achter. Na de voorbehandeling wordt de lak behandeld met een waterhoudende oplossing van negatief geladen (anion) PTFE deeltjes. Daar de positief geladen poriën de negatief geladen PTFE) deeltjes sterk aantrekken garandeert een behandeling met PPS Technology u een duurzame oplossing.

 

PTFE

Veel mensen kennen PTFE als de ultragladde anti-aanbaklaag in een pan. Ook Allround Paint Protection maakt gebruikt van deze ultragladde laag, maar dan om voertuigen langdurig te beschermen.
Bijzondere eigenschappen van PTFE zijn ondermeer dat het weinig reactief is en dat het smeltpunt 327 °C bedraagt, daarnaast staat het bekend als het plastic met de laagste wrijvingscoëfficiënt.
Voor uw beeldvorming, het dynamische wrijvingscoëfficiënt van PTFE op PTFE is 0,04, dat van een gewaxte ski op sneeuw 0,05 en van rubber op droog asfalt 0,67 (op nat asfalt 0,53). Ook is PTFE chemisch inert en niet giftig.
Omwille van de bijzondere eigenschappen past men in de ruimtevaart PTFE toe als hitteschild, bescherming van ruimtepakken en isolatiemateriaal voor kabels. Dankzij de uitvinding van Roy Nixon, is het mogelijk de lakafwerking van ieder object, met behulp van PTFE langdurig te beschermen.

Kwaliteitsnorm

PPS is een unieke gepatenteerde substantie, ontwikkeld door Dhr. Roy Nixon gedurende een periode van 20 jaar, en vastgelegd onder US Patent # 5.081.171.
De producten van Allround Paint Protection voldoen aan de kwaliteitsnorm ISO 9001:2000.

Referenties

PPS technologie wordt dagelijks in meer dan 24 landen ter wereld gebruikt door de meest geavanceerde bedrijven, actief in de automobile sector, luchtvaart, scheepsvaart, industrie en defensie om oppervlakten te beschermen tegen aantasting door weersinvloeden en oxidatie, en tegen vervaging van kleur en glansverlies.
De meest opvallende referenties van PPS Technology zijn de U.S. Air Force (Certificaatnummer: LNB95093) en de U.S. Navy die haar AEGIS radars met PPS Technology beschermt tegen aantasting door zoute lucht (Certificaatnummers: NSN:1H-0099-LL-H56-3629 en Cage Code:1VJ93).